Städa med katt

Många är de som har katt och älskar katter. Katter anses också vara ett av de renligaste djur som finns. Men katter skräpar också ner. Katthår och damm när de vässar sina klor är de vanligaste stötestenarna. Renhållning runt kattlådan brukar vara en annan ordningsfråga. Att hålla sitt hem rent är extra viktigt när man har katt, både för egen trivsel liksom för kattens. Men det kan vara betungande med det extra arbete som katt medför även om man älskar de små djuren.katt

Trivsel med katt

Många storstädningar är receptet för kattägaren. Att grundligt och noggrant avlägsna damm och smuts är viktigt både för trivsel och hälsa. Tänk vad skönt det skulle vara om någon annan kom och utförde dessa storstädningar. Den tanken är inte dum och kostnaden är inte alls så hög som man tror.

Lukta gott med katt

Det finns flera olika tips om hur man får hemmet att lukta fräscht och rent även en tid efter städningen. Marknaden för doftoljor och andra luktbefrämjande produkter är stor, men man kan även prova med mer hemmasnickrade tips. Att blanda lite bakpulver i en olja som luktar gott är ett av dessa. Örter med eterisk olja är ett annat. Tycker man om lukten av såpa, vilken oftast är tillverkad av tallolja, kan man se till att torka bänkar och bord med en trasa ofta. Deodorant i pulverform som absorberar lukt finns i de flesta djuraffärer, och även avvisningsspray.