Att ha innekatt

Om man skaffar katt som man tänker ha inomhus hela tiden bör man vara särskilt noga med att iordningställa kattens levnadsmiljö. En katts naturliga beteende är att smyga och jaga. Till exempel tycker en katt att det är roligt att jaga insekter. Det blir det inte så många tillfällen för i lägenheten. Innekatten kan i stället stimuleras med roliga leksaker som finns att köpa i djuraffärer och på nätet.Katten behöver även svängrum, stora ytor att röra sig på då den leker så att den får motion. Katter behöver springa och sträcka ut så som de gör när de jagar. Annat att tänka på är kattlådan. Den bör vara stor och lättillgänglig. Naturligtvis måste lådan hållas ren och kattsanden bytas. Vill man inte ha kattsand över hela golvet kan man köpa en kattlåda med huv som håller sanden kvar i lådan. Det här hittar du på nätet hos Supercat.se. Det finns till och med särskilda möbler att gömma kattlådan i. Hos Supercat finns också leksaker som stimulerar katten.

En katt som inte rör sig utomhus behöver ändå slita på sina klor, och det kommer den att göra på vad som helst den finner praktiskt att använda. Därför är en investering i ett klösträd eller klösmatta en investering i dina möbler som då förhoppningsvis lämnas i fred av din innnekatt. Katten behöver också leksaker som kan aktivera den. Det finns mycket att välja på, olika bollbanor som katten ska försöka fiska upp bollen ur eller rondeller med kulor som katten själv sätter fart på. Det ökar din katts välbefinnande om den stimuleras att röra på sig. Då mår katten bra. Du kan dock behöva testa dig fram för att se vad som funkar för din katt – katter är individer med egna åsikter om vad de tycker är roligt.

Det är fullt möjligt för din katt att ha ett trevligt liv inomhus. Behöver du mer tips och hjälp, är den här artikeln på Katter i Fokus en bra början.