Hund och katt?

Stämmer det verkligen att rivaler är som hund och katt? Om man har haft både hund och katt samtidigt så vet man att det inte stämmer. De kan verkligen bli bästa vänner, men ibland kanske de kan behöva lite hjälp på traven. Börja med att köpa in det du behöver till din nya familjemedlem.hund och katt

Skaffa tillbehör till hunden

När hunden kommer till sitt nya hem och det redan finns en katt där, kommer hunden garanterat att vara nyfiken på katten. Men som vi vet så gillar katter att vara ensamma en stor del av tiden. Därför är det viktigt att du redan innan hunden kommer har köpt bra och stimulerande hundtillbehör som aktivitetsleksaker, träningsredskap och en bädd.

Gör katten trygg

För att göra katten trygg när du skaffar en hund, behöver du i förväg hitta en säker plats till din katt där den kan få lite egen tid och få den att känna sig trygg. Även om katten är den som bott i huset ett tag så kommer det hela te sig lite konstigt för katten och den kommer att bete sig lite annorlunda i början.Det är bra om katten får ett eget lite ställe där den kan få vara för sig själv och samtidigt ha tillgång till både mat och vatten och eventuellt sin toalett också. Den kommer att ta tillflykt till sitt eget lilla krypin, men efter ett tag kommer det räta på sig och de kommer att bli riktigt bra vänner.

Hur uppträder du med den nya familjemedlemmen

När du kommer hem med din nya valp är det bra om de två är åtskilda till att börja med. Låt valpen bli van med hemmet innan ni presenterar dem för varandra. Låt det ta tid utan att du behöver skynda på att de ska träffa varandra. Låt dem ta den tid de behöver. Låt valpen känna att den har ditt stöd att försöka kontakta katten och trösta när den blivit avhyst av katten för första gången.