Vårstädning för djurägare

Att ha husdjur är på många sätt helt underbart, men alla som har haft ett pälsdjur av något slag vet hur hemskt det kan vara i fällningstider med allt hår överallt. Man städar i princip varje dag, men nästa dag är det lika smutsigt igen. Vad ska man göra? Att storstäda varje vecka känns kanske inte så aktuellt, så därför har vi nu hittat några tips för att göra din städning enkel och snabb så att du kan få mer tid tillsammans med din fyrbenta vän:

  1. Får du inte bort djurhåret från möblerna? Dra med en vattenskrapa på möbeln eller mattan så samlas allt hår i en liten hög som bara är att plocka upp.
  2. Har du tvättat hunden i badkaret? Dela en grapefrukt på hälften och kläm ur saften i badkaren. Strö sedan salt på den urpressade frukten och skrubba på smutsranden så kommer den försvinna på nolltid!
  3. Har ditt djur smutsat ner din säng? Häll då ren vodka i en sprayflaska, spruta lite på fläcken och låt den sen lufttorka. Alla bakterier och otrevliga dofter är helt väck!
  4. Det är inte helt omöjligt att det såhär i fällningstider kommer en och en annan hårboll på mattan. Genom att blanda natriumbikarbonat och vatten till en pasta, stryka den över fläcken och låta det stå över natten blir det enkelt att dammsuga upp resterna från din fina matta.
  5. Du måste storstäda en har varken tid eller lust? Beställ en städfirma som kan göra jobbet åt dig. De flesta städfirmor anpassar städningen efter dina behov och preferenser.

Att storstäda någon gång då och då för att se till att huset är helt rent ger både dig och ditt djur en bättre miljö att leva i. Det är då enklare att hålla efter, och du sparar såväl tid och ork som du istället kan lägga på ditt djur. Att sedan under tiden använda dig av små husmorstips kan vara ett roligt och effektivt avbrott i dammsugandet.