Aktiveringsleksaker

Alla som har katt här säkert en eller två leksaker som katten brukar ha lite roligt med allt emellanåt, även om det bara är en liten tygmus eller en boll, men det finns andra leksaker som faktiskt kan hjälpa till att aktivera katten.3525224-orange-brown-bengal-cat-on-wool-rug

Matbollar

En liten sak som många har börjat köpa till sina katter är bollar som man stoppar mat i. Dessa bollar har oftast bara ett hål som maten kommer ut ur. Och för att få ut maten måste katten rulla på bollen tills den hamnar rätt. Naturligtvis kan man även stoppa kattgodis i bollen, katten kommer till slut känna igen bollen som ett sätt att få godis och då har den inget emot att jobba lite för godsakerna. Se bara till att inte stoppa in för mycket åt gången och ställ gärna bort bollen när den är tom så inte katten till slut tappar intresset för den. Man kan hitta flera olika modeller av dessa bollar på Swecat.com.

Laserpekare

Majoriteten av kattägare har också märkt hur roligt ett katt kan ha med en enkel laserpekare, men hur mycket man än vill, är det inte alltid möjligt att ta sig tiden att springa runt i hemmet med en. Tydligen var det någon som insåg detta och faktiskt skapade en automatiserad laserpekare. Dessa leksaker stimulerar kattens jaktinstinkt, någon som katten behöver hålla igång för att må som bäst.

Lektunnlar

Har man två eller flera katter hjälper de självklart varandra att hålla igång, men det skadar inte att ge dem ett par verktyg för att göra detta ännu bättre. En enkel men effektiv sak är en lektunnel. Dessa är oftast gjorda i material som nylon och har allt från två till fyra in- och utgångar. De är också lätta att fälla ihop och tar inte stor plats i garderoben, på så sätt behöver man inte låta dem stå framme hela tiden, istället tar man fram den lite nu och då för att katterna ska vilja utforska dem på nytt varje gång.